• 400 gram frosne jordbær
  • 1 dl vand
  • 5 spsk økologisk rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk lys maizena
Print Friendly

Jordbærgrød hører ikke kun sommeren til. Som dagene bliver kortere og vi går mod koldere tider, er det rart at blive mindet om de varme sommerdage og lange, lune sommeraftener, og hvad kan gøre det bedre end jordbærgrød.

Men på denne tid af året er det svært at få friske jordbær, men jordbærgrød af frosne bær smager nu også ganske fortrinligt. Da der ikke var poser med selvplukkede jordbær i fryseren, måtte jeg ty til en pose frosne jordbær købt i den lokale Føtex.

Jordbærgrød af frosne bær

Hæld de frosne bær i en tykbundet gryde sammen med vand og sukker. Kog det hele ved jævn varme under lår indtil du kan mose jordbærrene med en gaffel. Tag jordbærgrøden af varmen og hæld evt. lidt af væden fra grøden. Tilføj vaniljesukker og maizena og rør det hele godt rundt.

Afhængig af hvor klumpet eller lind du foretrækker din grød kan du enten grundigt mose jordbærrene eller du kan blende jordbærgrøden i bare et kort øjeblik. Selv foretrækker jeg min jordbærgrød af frosne bær uden så mange klumper, så jeg blender altid min grød.

Server enten din jordbærgrød af frosne bær varm med det samme sammen med en smule kold økologisk sødmælk eller fløde, eller du kan hælde jordbærgrøden over i en skål og lad den køle af i køleskabet.

Hæld aldrig den varme jordbærgrød direkte op i en glasskål. Sæt skålen på en karklud og rør 4 – 5 spsk grød ud i bunden. Hæld derefter grøden op og drys et tyndt lag sukker over, så den ikke trækker skind.

Selvom det var jordbærgrød af frosne bær, så faldt grøden i god jord i familien – og det bedste af det hele var, at der var jordbærgrød i overskud, så sønnike kunne få lidt i sin morgenhavregrød sammen med lidt banan skåret i skiver.

Har du en god opskrift på grød, må du gerne del den her på bloggen!

Klik her for at indsende din grødopskrift

Annonce

Bedøm opskriften