• ½ kg rabarberstilke fintsnittede
  • ca. ½ l vand
  • ½ kg jordbær - økologisk og selvplukkede selvfølgelig :)
  • 100 - 150 g økologisk rørsukker eller efter smag
  • 1 stang økologisk vanilje
  • frugtgrødsjævner eller kartoffelmel
Print Friendly

Som barn husker jeg sommeraftenerne hos min mormor og morfar, hvor hele familien sad samlet bagerst i haven på den lille terrasse med gyngesofaen, hvor vi som afslutning på et let sommermåltid nød mormors hjemmelavede jordbærgrød. Som jeg husker det, lavede min mormor verdens bedste jordbærgrød, og opskriften på den vil jeg gerne dele med jer. Hver gang jeg laver jordbærgrød efter denne opskrift, smager grøden af de varme sommeraftener i mormor og morfars have dengang, hvor verden var så uendelig stor og alligevel så uendelig lille.

Fremgangsmåde

Kom rabarberne i en gryde med vand og lad det koge i 6-8 min. Si det og hæld saften tilbage i gryden.
Kom de skyllede og nippede jordbær i og tilsæt sukker og flækket vaniljestang. Lad det koge i 5 min.
Udrør jævning i koldt vand eller saft og rør det i den koghede jordbærgrød. Det må ikke koge efter jævningen, da grøden risikerer at blive „lang”.

Tips

Hæld aldrig den varme jordbærgrød direkte op i en glasskål. Sæt skålen på en karklud og rør 4 – 5 spsk grød ud i bunden. Hæld derefter grøden op og drys et tyndt lag sukker over, så den ikke trækker skind.

Serveringstips

Hak evt. en håndfuld mandler og drys de finthakkede mandler ud over den færdige jordbærgrød.

Har du en god opskrift på grød, må du gerne del den her på bloggen!

Klik her for at indsende din grødopskrift

Annonce

Bedøm opskriften