• 5 modne pærer
  • 5 modne æbler
  • ½ citron
  • ½ stang vanilje
  • 2 - 3 tsk. sukker
  • lidt vand
  • 2 håndfulde makroner
  • 1/4 l fløde
Print Friendly

Et godt tilbud på pærer betød, at jeg i weekenden pludselig havde en håndfuld modne og meget saftige pærer, der skulle gøres noget ved, inden de blev dårlige. Så sammen med en håndfuld æbler fra naboens æbletræ blev de saftige pærer og lækre æbler til en velsmagende pære- og æblegrød med makroner og flødeskum – perfekt efterårsgrød!

Pære- og æblegrød – sådan

Først skyller du æbler og pærer og dernæst skærer du dem i mindre stykker. Du kan vælge at skrælle frugterne, inden du skærer dem i mindre stykker, men jeg valgte ikke at skrælle dem for at bevare de gode vitaminer i frugtens skræl. Skær vaniljestangen over i to og brug bagsiden af kniven til at få de små, sorte vaniljekorn ud af stangen.

Hæld de mindre frugtstykker over i en gryde og tilsæt saften fra ½ citron, lidt vand (bare så bunder er dækket), 2 – 3 tsk. sukker og til sidst kommer du vaniljekornene over i gryden. Et godt fif er også at komme selve vaniljestangen med over i gryden og lade den koge med. De to stykker vaniljestang fjerner du, når pære- og æblegrøden har kogt færdig. Lad grøden koge under låg i ca. 15 min ved jævn varme. Er der for meget væde ved grøden, kan du tage låget af og lade grøden koge lidt videre for at gøre den mere fast i det.

Mens pære- og æblegrøden koger knuser du makronerne. Jeg plejer, at komme makronerne i en frysepose og pakke posen ind i et viskestykke, inden jeg bruger en kagerulle til at banke på posen med. Hæld fløden over i en skål og pisk den til den ønskede konsistens.

Når frugtgrøden er færdig lader du den køle af i ca. 5 min., inden du kommer de knuste makroner og piskefløde over og pære- og æblegrøden er nu klar til servering.

Har du en god opskrift på grød, må du gerne del den her på bloggen!

Klik her for at indsende din grødopskrift

Annonce

Bedøm opskriften