• 2 dl økologiske grødris
  • 2 dl vand
  • 1,25 l økologisk sødmælk
  • 1/4 tsk salt
Print Friendly

Enhver grødblog med respekt for sig selv skal have en opskrift på danskernes velnok yndlingsgrød – risengrød. Især i tiden op til jul er risengrød på menuen, men også i løbet af året hænder det, at familien forkæles med en omgang risengrød – til børnenes store fornøjelse.

Fremgangsmåde

Vandet bringes i kog i en tykbundet gryde. Drys risene i under omrøring. Kog i 2 min., under stadig omrøring. Tilsæt mælken og kog op. Lad grøden simre under låg i ca. 45 min. Rør i risengrøden af og til. Smag til med salt.

Hjemme hos os serveres risengrøden med en klat økologisk smør og kanelsukker og dertil et stort glas rød saftevand. Risengrøden kan også nydes med at glas hvidtøl eller en god juleøl fra et af landets mange mikrobryggerier.

Er der en rest risengrød til overs, kan du gemme resten i køleskabet og så lave en omgang klatkager dagen efter. Læs en opskrift på klatkager på www.valdemarsro.dk.

Skal du bruge grøden til ris á la mande, følger du blot opskriften som anført, men udelader saltet.

>> Køb økologiske grødris her <<

Ønsker du at spice din risengrød lidt op, er her en række forslag:

Risengrød:

Med lakrids
Med kokos
Med æblekompot
Med citron og valnødder

Har du en god opskrift på grød, må du gerne del den her på bloggen!

Klik her for at indsende din grødopskrift

Annonce

Bedøm opskriften