• 300 gram grovvalsede, økologiske havregryn
  • 3 dl vand
  • 3 dl økologisk minimælk
  • lidt salt
  • ½ banan
  • 2 håndfulde hakkede hasselnødder
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 håndfuld friske hindbær
  • 4 spsk. æblemos
  • lidt kanel
  • lidt akacie honning
Print Friendly

Da vi skulle fejre min bedre halvdels fødselsdag, ønskede både hun og den ældste af drengene, at den stod på grød til morgenmad. Det var et ønske, jeg selvfølgelig gerne ville honorere – jeg er altid frisk på en god omgang morgengrød. Knægten ville gerne have havregrød med æblemos, banan, rosiner og honning, fruen ville have med æblemos, hakkede valnødder og kanel, mens jeg gerne ville have med friske hindbær og hakkede valnødder.

Selvom ønskerne var forskellige, tog det ikke lang tid at lave præcis den morgengrød, som de hver især ønskede sig. Det er det, der er så fedt med grød. Ud fra en base kan du lave et hav af variationer – kun din fantasi sætter grænser.

Morgengrød i forskellige udgaver

Selvom familien har forskellige ønsker til deres morgengrød, er det ikke ensbetydende med, at det tager ret meget længere tid at lave. Samtidig kan den tid, der investeres i at lave grød specielt til den enkelte, give den bonus, at der bliver spist op :)

Til knægten

Juniors udgave af morgengrøden skulle jo være børnevenlig, så der kom først et par skefulde lækker æblemos over havregørden, så ca. en halv banan skåret i tynde skiver, en håndfuld økologiske sultana rosiner og til sidst en smule honning. En rigtig god omgang morgengrød, der både falder i knægtens smag og giver ham en rigtig god start på dagen rent ernæringsmæssigt.

Til fruen

Fruens ønske var en morgengrød med æblemos, kanel og hakkede valnødder, og da æblemosen allerede var i sving, var det hurtigt også at komme et par skefulde på hendes grød, komme en smule kanel på og til sidst strø en håndfuld hakkede valnødder over.

Til kokken

Og til mig selv var det jo simpelt og hurtigt at smide en håndfuld friske hindbær over havregrøden og så strø en håndfuld hakkede valnødder over til sidst.

Har du en god opskrift på grød, må du gerne del den her på bloggen!

Klik her for at indsende din grødopskrift

Annonce

Bedøm opskriften