• 200 g økologiske grovvalsede havregryn
  • 7½ dl økologisk mælk, vand eller en blanding
  • lidt havsalt
  • 2 æbler udkernet og skåret i stykker
  • 1 klat smør
  • 1 håndfuld havregryn
  • 1 spsk honning + lidt ekstra til servering
  • 2 håndfulde frosne bær
Print Friendly

Denne havregrød med æble og bær blev jeg virkelig positivt overrasket over. De sødlige smørstegte æbler med havregryns/honning chrunch overfor de syrlige frosne bær skabte en spændende grød med overraskelser.

Indrømmet det tager lidt længere tid at lave grøden, men når det så er sagt, kan jeg kun anbefale, at du giver denne havregrød med æble og bær en chance. Det kunne godt gå hen og blive én af mine yndlingsmorgengrød.

Havregrød med æble og bær

Kom havregryn og mælk/vand i en gryde sammen med et nip salt. Lad grøden simre ved jævn varme i 3 – 5 min. under omrøring. I mellemtiden udkerner du æblerne og skærer dem i mindre stykker.

Smelt en klat smør på panden ved jævn varme og når smørret er smeltet, smider du æblestykkerne på panden. Svits æblestykkerne indtil de er bløde og gyldne. Tilføj derefter havregryn og honning og lad det hele simre i ca. 1 min.

Fordel de frosne bær i skålene og fordel havregrøden i skålene. Mos den varme grød med de frosne bær og hæld til sidst den lune æble/havregrynsblanding over grøden. Kom evt. en smule honning over grøden som topping.

Et voilá! Så er der serveret lækker havregrød med æble og bær.

>> Køb øko grovvalsede havregryn her <<

Har du en god opskrift på grød, må du gerne del den her på bloggen!

Klik her for at indsende din grødopskrift

Annonce

Bedøm opskriften