• 100 gram grovvalsede økologiske havregryn
  • 3,5 dl mælk, vand eller en blanding
  • havsalt
  • 1 moden banan skåret i tynde skiver
  • lidt kanel
  • 1 spsk blå birkes
  • 2 spsk flydende økologisk honning
  • ½ håndfuld kokosmel
Print Friendly

Det her er én af mine favoritter, når det kommer til havregrød/morgengrød. Havregrød med banan og kanel er velsmagende, mættende og smækfyldt af energi, hvilket gør grøden supergod at indtage, inden du skal ud og dyrke sport. Selv kan jeg godt lide at spise denne havregrød som den første del af mit energiindtag, inden jeg skal på en 20 – 30 km lang løbetur.

Havregrød med banan og kanel – perfekt inden sport

Når du træner op til eks. et maraton og distancerne stille og roligt bliver længere og længere, spiller dit energiindtag og det du spiser i høj grad ind på din præstation. Da jeg trænede op til mit første maraton begyndte jeg at eksperimentere med hvad jeg spiste inden jeg skulle ud og løbe. Efter at have prøvet lidt forskelligt, endte jeg på denne opskrift på havregrød med banan og kanel plus birkes, kokosmel og honning. Derefter drak jeg et stort glas juice sammen med 2 – 3 store glas vand og så spiste jeg en banan og en energibar ca. en halv time inden jeg skulle ud på løbeturen.

>> Køb økologiske grovvalsede havregryn her <<

Fremgangsmåde

Kom havregryn og mælk i en gryde sammen med et nip salt. Lad grøden simre ved jævn varme i 3 – 4 min. under omrøring. Skær bananen i skiver og find birkes, kanel, kokosmel og honning frem. Rør ingredienserne i grøden 1 – 2 min. før den er færdig.

Se det er en god start på en aktiv dag. Velbekomme!

>> Køb økologiske blå birkes her <<      >> Køb økologisk kanel her <<

>> Køb økologisk kokosmel her <<        >> Køb økologisk akacie honning her <<

Har du en god opskrift på grød, må du gerne del den her på bloggen!

Klik her for at indsende din grødopskrift

Annonce

Bedøm opskriften