• ½ dl boghvedegryn
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • ½ dl ruggryn
  • 2 dl økologisk letmælk
  • 1 dl vand
  • lidt havsalt
  • 6 - 8 tørrede dadler
  • 1 håndfuld valnødder
Print Friendly

Jeg har efterhånden fået samlet en del forskellige typer gryn som en del af mit grødeventyr, og jeg har derfor en del smårester af forskellige gryntyper stående i køkkenskabet.

Så her til morgen ville jeg prøve at blande nogle gryntyper for at få brugt resterne. Et hurtigt blik over andre rester, der kunne være gode ingredienser til min morgengrød, afslørede en kasse med tørrede dadler og en lille rest valnødder, der gemte sig allerbagerst i skabet.

Resultatet af min ‘tøm-skabet-grød’ blev en lækker morgengrød med dadler og valnødder.

Morgengrød med dadler og valnødder

Hæld de tre forskellige slags gryn op i en tykbundet gryde sammen med mælk, vand og salt. Bring grøden i kog og lad den simre i 3 – 4 min. eller indtil grøden har den rette konsistens.

I mellemtiden hakker du valnødderne i mindre stykker og du fjerner stenene fra dadlerne og deler dadlerne op i mindre stykker enten med en kniv eller med fingrene. Når grøden er færdig, tager du grøden af blusset og hælder den færdige grød over i en skål.

Fordel dadelstykker og valnøddestykker over skålene og din morgengrød med dadler og valnødder er klar til at spise.

>> Køb øko grovvalsede havregryn her <<    >> Køb øko grovvalsede ruggryn her <<

>> Køb øko grovvalsede boghvedegryn her <<

Sammen med en kop varm kaffe med mælk, et glas solbærjuice og en gennemgang af dagens nyheder på iPad’en var det bestemt én af de bedre måder at starte dagen på.

>> Køb øko tørrede dadler her <<    >> Køb øko valnødder her <<

Har du en god opskrift på grød, må du gerne del den her på bloggen!

Klik her for at indsende din grødopskrift

Annonce

Bedøm opskriften