• 2 dl økologiske ruggryn
  • 3 dl økologisk letmælk
  • 2 dl vand
  • 1 æble skåret i både
  • 1 klat smør
  • 1 håndfuld hakkede valnødder
  • en smule økologisk agavesirup efter behag
Print Friendly

Ruggrød er et godt alternativ til havregrød, men det skal jeg jo også sige, nu hvor jeg ved en fejltagelse kom til at købe økologiske ruggryn i stedet for grovvalsede havregryn. Det gik op for mig i morges, og så var der jo ikke andet for end at lave en omgang ruggrød til morgenmad krydret med hvad der nu lige var for hånden. Resultatet blev en yderst velsmagende ruggrød med smørstegte æbler, hakkede valnødder og toppet af med en smule økologisk agavesirup.

Ruggrød – Fremgangsmåde

Kom ruggryn, mælk, vand og en smule salt  i en tykbundet gryde og bring langsomt ruggrøden i kog og lad den koge under omrøring i ca. 5 min. Skær æblet i både og derefter i mindre stykker. Smid en lille klat smør på en pande og varm smørret op ved jævn varme. Når smørret har bruset af, tilføjer du æblestykkerne på panden og lader dem stege i ca. 3 min under omrøring. I mellemtiden hakker du valnødderne, så de er klar til at blive strøet over den færdige ruggrød sammen med de smørstegte æbler og agavesirup. Når grøden er færdig fordeler du de smørstegte æbler over grøden sammen med de hakkede valnødder og topper det hele af med agavesirup efter behag.

>> Køb økologiske grovvalsede ruggryn her <<

Selvom det var en fejltagelse at jeg fik købt ruggryn i stedet for havregryn, er det ikke sidste gang, at jeg laver ruggrød. Så hold øje med flere indlæg på bloggen med opskrifter på ruggrød.

>> Køb økologiske valnødder her <<     >> Køb økologisk agave sirup her <<

Har du en god opskrift på grød, må du gerne del den her på bloggen!

Klik her for at indsende din grødopskrift

Annonce

Bedøm opskriften