Da jeg var barn stod der ofte grød i forskellige afskygninger på menuen. Som morgenmad i form af havregrød, øllebrød og og til dessert eller som et let mellemmåltid i form af især jordbærgrød, rødgrød med fløde og æblegrød, men også af og til stikkelsbærgrød, ribsgrød og solbærgrød.

Årsagen til al denne grød var dels, at pengene derhjemme var små (jeg var barn i starten af 80’erne) og havregrød og øllebrød var en billig, men nærende og energifyldt morgenmad. Dels havde min mormor og morfar en dejlig have med fem forskellige æbletræer, ribsbuske, stikkelsbærbuske og solbærbuske, så min mormor lavede ofte forskellig slags frugtgrød til familien.

Siden dengang har grød kun meget sjældent , men da jeg selv blev far til en lille dreng, har jeg genopdaget grøden og alle dens fortræffeligheder og derfra var der ikke langt fra ideen med en blog om grød og med grødopskrifter til at bloggen var en realitet.

God fornøjelse med de mange spændende opskrifter på grød.